Kærnemælken kommes over svag varme og hældes derefter forsigtig i en hårsigte, så vallen kan løbe af. Massem æltes med kommen og lidt salt. Tilsidst æltes fløden i.
Opskriften på kongerigets bedste brød.
500 g sigtemel 450 g durummel 50 g ristet sesam 90 g blå birkes 50 g solsikkekerner 2 spsk honning 1 tsk salt 0,5 l kærnemælk 2 dl vand 15 g gær
Det hele æltes godt sammen i en røremaskine (dejen skal være blød). Sættes til hævning 8-10 timer i en oliesmurt skål og dækkes med plast. Dejen slås sammen og formes til et stort brød. Hæver igen i ca. 20-45 minutter. Med en blomsterforstøver sprøjtes brødet 3-5 gange med vand, så det ikke udtørrer. Drysses med sigtemel og snittes på kryds og tværs. Bages 45-50 min. ved 200 grader. Dejen kan deles i 2 brød og bages i form (det gør jeg)