Fynsk Flødeost
2 l kærnemælk
4 dl fløde
salt
kommen

Kærnemælken kommes over svag varme og hældes derefter forsigtig i en hårsigte, så vallen kan løbe af. Massem æltes med kommen og lidt salt.
Tilsidst æltes fløden i.

Opskriften på kongerigets bedste brød.

500 g sigtemel
450 g durummel
50 g ristet sesam
90 g blå birkes
50 g solsikkekerner 2 spsk honning
1 tsk salt
0,5 l kærnemælk
2 dl vand
15 g gær

Det hele æltes godt sammen i en røremaskine (dejen skal være blød). Sættes til hævning 8-10 timer i en oliesmurt skål og dækkes med plast.
Dejen slås sammen og formes til et stort brød. Hæver igen i ca. 20-45 minutter. Med en blomsterforstøver sprøjtes brødet 3-5 gange med vand, så det ikke udtørrer. Drysses med sigtemel og snittes på kryds og tværs. Bages 45-50 min. ved 200 grader.  Dejen kan deles i 2 brød og bages i form (det gør jeg)

S.1. Velkommen til. | S. 2. Sønder -   Hygum. | S.3. Hvine. | S.4. Opskrifter. | S.5. Opskrifter. | S.6. Private fotos. | S.7. Private fotos. | S.8. Links til andre hjemmesider.

Sådan kontakter du os: